Hamnkarta, Räddningskarta, Orienteringstavla, Informationstavla till hamnen och badplatsen

Hamnkarta för en tydlig överblick över hamnen. Vi anpassar kartan efter Era behov!

  • Hamnkartor
  • Räddningskartor
  • Orienteringstavlor
  • Informationstavlor

Ni väljer hur mycket information eran hamnkartan skall visa.

Tjäna pengar på hamnkartan! Ett tips är att sälja reklamplatser i anslutning till hamnkartan. Läs mer om detta längre ner på sidan.

Digitalt eller tryck format. Karta monteras på slät eller kantvikt plåt.

 

Ring eller maila oss så berättar vi mer.

T. 0707464533 / peter.myrberg@hamnprodukter.com

 

   

 

 

 

Kategori:

Beskrivning

Vi har lång erfarenhet från att utveckla kartor till hamnar.  Tillsammans med dig som kund jobbar vi fram en karta som är anpassad efter er hamn. Vi har jobbat med kartor till hamnar i många år så vi har de flesta digitala symboler och objekt som passar in i en hamn.

Digitalt eller tryck format? Ni väljer själva.  Vi tillverkar kartor i önskade mått. Ett tips är att installera belysning över kartan så att kartan syns även nattetid.

 

  • Hamnkartor visar var och vilka bryggor som är avsedda för olika ändamål så som t.ex. gästhamnsbrygga, pausbrygga, fasta båtplaster, färjeläge, handelskaj osv. Informera om hur många båtar som får placeras i bredd. Hamnkartan kan också visa var servicefunktioner finns så som hamnkontor, toaletter, dusch, latrintömning, miljöstation mm. Hamnkartan kan kompletteras med djupangivelser och ev grund i hamnen. Det bör också framgå på hamnkartan vem som är hamnägare och vem man kan vända sig till vid ev frågor eller felanmälan i hamnanläggningen.

 

  • Räddningskarta hjälper den nödställde att få information om var hjälputrustning finns. T.ex. hjärtstartare, livräddningsstegar, första hjälpenväska, brandsläckare, brandposter osv. Räddningskartan kan också visa telefonnummer till nödvändiga instanser. Räddningskartan kan visa var oljesaneringsutrustning finns mm.

 

  • Orienteringstavlor visar  bryggor, vägar och byggnader. Detta är ett enkelt sätt för att besökaren ska få en snabb överblick över området denne vistas i.  För att veta var man befinner sig placeras en punkt på orienteringstavlan som heter ”Här är du”.

 

  • Informationstavlor visar besöksmål, sevärdheter och upplevelser som tex restauranger, museer, badplatser mm. En lista upprättas med hänvisning till en siffra som placera på de specifika besöksmål. En text med information om plasten man befinner sig på är att rekommendera. Det är bra om texten är på flera språk tex svenska, engelska och tyska.

 

  • Informationstavla badplats med översiktskarta. MSB rekommenderar följande.

Förslag på information till allmänheten.
Obevakad mindre badplats:
– Skylt med badplatsens namn, eventuella risker och förbud, kontaktuppgifter för felanmälan
och larmning, koordinater enligt SWEREF 99.

Obevakad större badplats:
– Informationstavla med badplatsens namn, översiktskarta, eventuella risker och förbud,
kontaktuppgifter för felanmälan och larmning, koordinater enligt SWEREF 99.
– Eventuellt övrigt budskap om ansvar.

Bevakad badplats:
– Informationstavla med badplatsens namn, översiktskarta, eventuella risker och förbud,
kontaktuppgifter för felanmälan och larmning, koordinater enligt SWEREF 99, beskrivning av
övervakning (tider, ansvar, flaggning) samt upplysning om föräldrars ansvar.

 

 

Tjäna pengar på hamnkartan! Ett tips är att sälja reklamplatser i anslutning till hamnkartan. T.ex. kan man i nerkant av hamnkartan placera 5 st företagslogotyper. Dessa reklamplaster säljer man till företag för en årlig avgift. Helt plötsligt har hamnkartan blivit en årlig intäktskälla till hamnen.

 

 

 

Frågor? Ring eller maila oss! 0707-464533 / peter.myrberg@hamnprodukter.com 

Hamnägare se hit! Vi kommer gärna och besöker Er hamn eller badplats och visar upp våra produkter.  Ring eller maila oss så bokar vi in ett möte.

Offert?  Kontakta oss så tar vi fram en offert till Er. Ring eller maila. 0707-464533 / peter.myrberg@hamnprodukter.com