Om oss

Svenska Hamnprodukter är ett företag som jobbar med utveckling och försäljning av produkter till marina miljöer. När vi designar en produkt så utgår vi alltid från tre grundprinciper; hög kvalité, lång hållbarhet och ökad säkerhet. Detta gäller även tillbehör som säljs tillsammans med våra produkter. Vi har lika stora krav på dessa som är noga utvalda och testade. Det är därför vi bara jobbar med välkända varumärken.

Ett material som faller väl in med våra grundprinciper är syrafast rostfritt stål(A4).  Alla våra produkter som tillverkas i rostfritt stål ytbehandlas genom betning och el(ektrolyt)polering. Denna metod gör att mikrostrukturen på ytan förändras genom att avverkningen blir högst på topparna och något mindre i dalarna. Detta gör ytan blank och den blir homogen.

Ett annat material vi också jobbar med är varmförzinkat stål(vfz). Varmförzinkning ger en hållbar yta för mycket lång tid framöver. Varmförzinkning  C4 enl EN ISO 1461. Varmförzinkning ger en matt gråtonad yta.

 

”Kvalité är alltid billigast…i längden! – Och miljövänligt.”

 

Hög kvalité -> Lång livslängd -> Ökad säkerhet -> Snygg design – Vi ser till att dessa går hand i hand!

Hög kvalité, lång livslängd – Alla produkter som vi designar och utvecklar strävar vi alltid efter att hålla högsta kvalité. Köper man en produkt från Svenska Hamnprodukter ska denna hålla många, många år framöver. Med detta tankesätt värnar vi också om miljön. Man köper en produkt som håller länge! Tyvärr ser vi allt för ofta att kunden lockas av billiga alternativ som är av mycket sämre kvalité, detta är förödande för miljön. Vi vill vara med och motverka ”köp- och slängsamhället” genom hållbara produkter.

Ökad säkerhet – Ett av målen med produkterna från oss är att öka säkerheten. Här hoppas vi att kunna medverka till ökad säkerhetsstandard inom hamnmiljöer.

Snygg design – Detta är självklart för oss på Hamnprodukter! När vi designar en produkt så är slutresultatet vad gäller utseendet en viktig del. Det ska synas att produkten är designad av Svenska hamnprodukter!

 

 

Verkligheten utanför kontoret

Kontoret där produkterna konstrueras och designas ligger två meter från bryggan. Detta medför en otrolig bra insikt och närhet till hamnmiljön!

Utgångsorten är Åstol, som är en liten ö utan fast förbindelse, vilket innebär att båt som transportmedel används dagligen året om. Då blir det också naturligt att kunna se vilka områden som behöver förbättring i våra hamnar.
Följ oss gärna på sociala medier och berätta här vad du tycker om produkten. Lägg gärna ut en bild på din produkt från Hamnprodukter Åstol! #Brygghandtag #Bryggtrappa #Bryggstege

 

Välkommen till Hamnprodukters värld!

 

Peter Myrberg

Grundare och ägare av Svenska Hamnprodukter.

Tele. +46(0)707464533

Mail. peter.myrberg@hamnprodukter.com